home | menu | contact
Nederlands  Svenska  English 
klassieke kookboekenZweedse gehaktballen
gravad lax

klassiekers

Dit zijn klassieke Scandinavische gerechten, op authentieke wijze bereid.

    Uit Zweden:
  • "Biff á la Lindström" - platte gehaktballen met rode bieten en kappertjes
  • "Janssons Frestelse" - ovenschotel van aardappelen, Zweedse ansjovis en ui, knäckebröd
  • "Laxpudding" - schotel van aardappelen en zalm Laxpudding
    Laxpudding
  • "Kalops" - stoofpot van bieflappen, aardappelen en groenten
  • "Pytt i panna" - in kleine blokjes gesneden en gebraden verschillende soorten vlees, aardappelen en ui
  • Gehaktballetjes met roomsaus, aardappelen en vossenbessenjam Gehaktballetjes met roomsaus, aardappelen en vossenbessenjam
    Gehaktballetjes met roomsaus, aardappelen en vossenbessenjam
  • Gepekelde zalm met aardappelen in dilleroomsaus
  • Hele zijde van gepocheerde zalm met garnituur en sauce vert Hele zijde van gepocheerde zalm met garnituur en sauce vert
    Hele zijde van gepocheerde zalm met garnituur en sauce vert
  • Kip in dillesaus met aardappelen
  • Platte kalfsgehaktballen "Wallenberg" met aardappelpure, roomsaus en doperwten
  • "Kräftor" - rivierkreeften Laxpudding
    "Kräftor" - rivierkreeften

Rivierkreeften Rivierkreeften Gepocheerde zalm Gepocheerde zalm